En elbil er et alternativt brændstof bil, der bruger elektriske Motorer og styringer til fremdrift, i stedet for mere almindelige fremdrift metoder såsom forbrændingsmotoren (ICE). Elbiler er særligt en række elektriske skabt køretøj eller tilpasset til brug på vej. Elbiler er ofte drevet af on-board batteripakker, og som sådan er batteri elektriske køretøjer (BEVs). Andre om-bord til lagring af energi metoder, der forventes at komme i brug i fremtiden omfatte ultracapacitors, brændselsceller, og et roterende svinghjul, der gemmer kinetisk energi.

Elbiler nydt popularitet mellem midten af det 19. århundrede og starten af det 20. århundrede, hvor elektricitet var blandt de foretrukne metoder til bil fremdrift, der giver et niveau for komfort og nem betjening, der ikke kunne opnås ved benzinbiler af tiden. Advances in ICE teknologi snart gjort denne fordel moot; det større udbud af benzinbiler, hurtigere optankning gange, og stigende olie-infrastruktur, sammen med masseproduktion af benzindrevne køretøjer af virksomheder såsom Ford Motor Company, hvilket har reduceret priserne på benzin biler til mindre end halvdelen af tilsvarende el-biler, førte til et fald i brugen af elektrisk fremdrift, der effektivt fjerner den fra vigtige markeder som USA i 1930′erne.

I de seneste år, stigende bekymring over de miljømæssige konsekvenser af benzinbiler, sammen med reduceret forbrugernes evne til at betale for brændstof til benzinbiler, har skabt fornyet interesse for elbiler, som menes at være mere miljøvenlige og billigere at vedligeholde og køre trods høje startomkostninger. Elbiler i øjeblikket nyder relativ popularitet i lande rundt om i verden, selv om de er især fraværende fra vejene i USA, hvor el-biler kortvarigt dukkede igen op i slutningen af 90′erne som en reaktion på ændrede statslig regulering. Den hybride elbilen er blevet den mest almindelige form for elektrisk bil, der kombinerer en forbrændingsmotor drivaggregatet med supplerende elektromotorer til at køre bilen i tomgang og lav hastighed, der gør brug af sådanne teknikker som regenerativ bremsning at forbedre dens effektivitet i forhold til sammenlignelige benzinbiler , mens der ikke er hæmmet af det begrænsede antal, der er forbundet til de nuværende batteri elbiler. Hybrid-biler sælges nu af de fleste større producenter, med bemærkelsesværdige modeller, herunder Toyota Prius og den kommende Chevrolet Volt, en plug-in hybrid, der anvender et fuldt elektrisk Gearsystem suppleret med en benzin-drevet el-generator til at udvide sit sortiment. Fra 2009, er verdens mest populære batteri elbilen den REVAi, også kendt som G-Wiz, som er fremstillet i Bangalore, Indien og solgt i 24 lande, herunder Indien og andre i Europa, Asien og Mellemamerika. I slutningen af 2009 REVA elbil Company, afsluttede producent af REVAi, en ny ultra-lavt kulstofindhold køretøj samlefabrik i Bangalore, verdens største dedikerede til at opbygge EVT med en kapacitet på 30.000 biler om året.